Криминални психолози разкриха какво отключва агресията към най-близките

  • 30 октомври 2018 19:27

  • 9130
  • 3
Криминални психолози разкриха какво отключва агресията към най-близките
© Булфото

Психолози на МВР, които не са работили по убийството в столичния кв. "Надежда", но в практиката си са имали подобни случаи, обобщават: подобни тежки посегателства върху близки обикновено завършват със самоубийства.

Психична криза. Остро състояние, при което човек изпитва абсолютно объркване, губи представа, преценка и себестойност на това, което чувства в момента. Така психолозите от МВР определят състоянието, в което човек може да посегне на най-близките.

Не е нещо латентно, което човек носи в себе си и в един момент се проявява. За да изпадне човек в такава криза, той трябва да има предистория, в която има несправяне, има конфликти, има изисквания, повече, от които аз мога да дам, да покрия като ресурс, каза експертът Анелия Миткова, цитирана от БТВ.

Според експертите до крайност може да се стигне и несъзнателно.

Можеш да отнемеш живот на човек от твоето гнездо, без да разбереш в този момент, че го правиш. Без ясното съзнание, че това се случва, но това не означава, че имаш болестно състояние. В теб гравитацията вече я няма, границите вече ги няма, заяви Миткова.

От Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана са категорични, че фирмите стриктно спазват изискванията за психическа годност при конкурсите за работа. Такива са били и за стрелеца от "Надежда".

Повечето фирми имат собствени психолози и всеки охранител минава при психолога на дружеството, каза Радослав Христов.

И психолозите са съгласни, че фактът, че Викторио Александров е имал на разположение оръжие не е определящ. Определяща е била емоцията в момента на посегателството.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9130 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Жожоба

2018.10.31 | 04:10

3
Най-неможещите стават сот или охрана....
Жена

2018.10.30 | 20:48

2
Колко пъти съм губила разум от гняв, но никога и не ми е хрумнало да погубят дете или съпруг, може би психолозите трябва да разглеждат отделно психиката на мъжа и жената защото наистина ние сме различни

2018.10.30 | 20:06

1
Смях, охранителните фирми спазвали...
С очите си видях човек лежал за убийство да работи охрана в мол. Или кварталния психо да се прибира гордо с автобуса с охранителната униформа и газовия пищов в кубура.

Добави коментар

Водещи новини