Тежка катастрофа на АМ „Хемус“: Полски тираджия помете и уби мъж

  • 19 октомври 2018 14:39

  • 7987
  • 0
Тежка катастрофа на АМ „Хемус“: Полски тираджия помете и уби мъж
© pixabay

51-годишен мъж е починал, след като е бил блъснат от товарен автомобил, управляван от 36-годишен полски гражданин на АМ „Хемус“ на изход от столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 17 октомври, около 19.30 часа, в полицията постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на автомагистрала “Хемус“, на изхода на София.

Според първоначалната информация, 51–годишен водач на товарен автомобил „Ситроен“ спрял в аварийната лента след възникнала неизправност на превозното средство. Слизайки от автомобила, той бил блъснат от преминаващ товарен автомобил „Ивеко“, управляван от 36-годишен полски гражданин. Към място незабавно били насочени екипи на полицията и Спешна помощ. Пострадалият бил транспортиран в болнично заведение и настанен за лечение с опасност за живота, където няколко часа по-късно е починал.

След доклад на материалите по досъдебното производство в Софийската районна прокуратура, чужденецът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 343 от НК. Взета му е мярка за неотклонение за срок до 72 часа. Направения му полеви тест за алкохолни пари в издишания въздух е отчел отрицателна проба. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
7987 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини