Запечатаха два търговски обекта в Елин Пелин и в село Байлово при полицейска акция

  • 11 октомври 2018 13:26

  • 756
  • 0
Запечатаха два търговски обекта  в Елин Пелин и в село Байлово при полицейска акция
©

Два търговски обекта са запечатани за нарушения, установени при специализирана полицейска операция в Елин Пелин и село Байлово. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мащабната полицейска операция е проведена на територията на РУ - Елин Пелин на 10 октомври. Служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция в ОДМВР - София и колегите им от РУ - Елин Пелин проведоха специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и ограничаване на пътнотранспортния травматизъм. Съвместно с представители на НАП, Българска агенция по безопасност на храните, Комисия за защита на потребителите и Инспекция по труда са извършени проверки на разнородни търговски обекти. Вследствие на констатирани нарушения са съставени общо 19 акта. За срок от 30 дни от данъчните служители са запечатани два обекта: павилион за закуски в района на автогарата в Елин Пелин и ресторант в село Байлово. В първия инспектиран обект контролните органи установили неиздаване на фискален бон и неводене на касова книга, а във втория - наред с констатираните редица груби нарушения, били установени и двама служители, работещи без трудови договори.
Допълнително, при съвместна проверка с представители на Регионалната дирекция по горите и „Общински гори“ - Елин Пелин, от частен имот в с. Доганово са иззети 1.5 кубика широколистна дървесина без контролна горска марка и документи за произход. На собственика е съставен акт за установено административно нарушение по Закона за горите. Незаконно добитата дървесина е иззета. В хода на операцията са задържани общо 11 души. Установен е и обявен за издирване 32-годишен мъж от с. Мусачево.
По линия „Пътен контрол“ полицейските екипи са извършили обходи в шест населени места. Проверени са 69 моторни превозни средства и 78 лица. Съставени са 18 фиша и един акт. 111 са издадените електронни фишове. Благодарение на предприетите организационни и превантивни мерки през изминалото денонощие няма възникнало пътнотранспортно произшествие с пострадали на цялата територия на ОДМВР - София.

Последвайте канала на

Десислава Станева
756 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини