Профсъюзът на австрийските журналисти осъди категорично убийството на българска журналистка

  • 08 октомври 2018 18:39

  • 3593
  • 1
Профсъюзът на австрийските журналисти осъди категорично убийството на българска журналистка
© Фейсбук

Профсъюзът на австрийските журналисти, който е секция на Обединението на профсъюзите от частния сектор, осъжда категорично убийството на българската журналистка Виктория Маринова и призовава ЕС "най-после да окаже натиск за опазване свободата на печата".

Това заяви днес председателката на профсъюза Елке Кулман, цитирана от БТА. Обезпокоена от престъплението е и министърката на външните работи Карин Кнайсъл. И варварското убийство на саудитския журналист Джамал Хашоги, и убийството на Виктория Маринова "трябва да се разследват и убийците да бъдат изправени пред съд", пише министърката в Туитър.

Съпредседателят на австрийска фракция на Зелените в Европейския парламент Михел Раймон заяви в Брюксел, че свободното изразяване на мнението и свободата на пресата в Европа са все повече притискани от десноекстремистки и деснопопулистки партии. "Във времето на Орбан, Кикъл и Салвини" журналистическата работа придобива все по-голямо значение. Европейската комисия трябва да си постави като важна задача защитата на журналистите, тъй като единствено критичните медии биха гарантирали жизнеспособната демокрация, заявява парламентаристът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3593 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.08 | 20:09

1
АВСТРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ ПЕДЕЛЕВИТЕ ПУТЕФИЛИ

Добави коментар

Водещи новини