Шофьор без книжка уби пешеходец и избяга

  • 03 октомври 2018 12:52

  • 24601
  • 1
Шофьор без книжка уби пешеходец и избяга
©

54-годишен мъж почина, след като бе блъснат от лека кола в центъра на село Детелина, община Долни чифлик. Инцидентът е станал тази нощ, минути преди полунощ, съобщиха от полицията.

Пострадалият лежал на тротоара в кръв. Около него имало части от автомобил. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта на 54-годишния мъж, който е от Долни чифлик. На около 200 метра в посока ромската махала в селото е открит автомобил „Форд“ с деформации от пътно-транспортно произшествие и без регистрационни номера. Водачът на катастрофиралата кола е открит и задържан по-късно, тъй като е избягал от местопроизшествието, уточниха от Окръжна прокуратура - Варна, предава Дарик.

Водачът, причинил катастрофата, е 33-годишният Михаил М., който се оказал неправоспособен. Окръжната прокуратура във Варна ще го привлече като обвиняем и ще го задържи за срок до 72 часа. Той причинил смъртта на мъж, управлявайки автомобил без правоспособност. След произшествието водачът е избягал и се е укрил. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе и искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на неправоспособния Михаил М. до изтичане на срока на предварителното задържане.

Последвайте канала на

Novini.bg
24601 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.04 | 00:48

1
Чудно! Към ромската махала или не, този трябва да ходи към затвора.

Добави коментар

Водещи новини