Началниците на простреляния вчера полицай разкриха подробности за инцидента

  • 19 септември 2018 08:20

  • 4185
  • 3
Началниците на простреляния вчера полицай разкриха подробности за инцидента
©

Най-ваното е, че колегата се възстановява бързо и е в стабилно състояние.

Това каза пред камерата на БТВ комисар Дойчин Дойчинов, началник на Трето РУП-София. Той даде подробности за инцидента от вчера, когато психично болен мъж простреля в лицето полицай. "Вчера е получен сигнал от майката на лицето, което стреля, че синът ѝ е агресивен през последните дни и може да бъде опасен. Това са стандартни сигнали. Имаме опит и за това изпратихме по-голям екип. Не сме имали информация, че е въоръжен. За него имаме много малко информация. Това лице дори не е регистрирано като психично болен в България. Колегите са влезли в апартамента, за да окажат на майката, но синът ѝ е опитал да стреля по нея, като изстрелът е засегнал колегата. Искам да поздравя останалите колеги, които са действали мигновено и са задържали извършителя. Те са си свършили работата много добре и са изпълнили задълженията си. Този случай не може да бъде сравняван със случая в Лясковец. Ние тук не сме имали информация, че лицето е психично болен. Не е бил криминално проявен. Нямаме данни да е употребявал наркотици. По случая е образувано досъдебно произвоство за опит за убийство. Назначена е и експертиза, за да се разбере дали лицето наистина има психични проблеми и може ли да носи отговорност за действията си", каза още комисар Дойчинов.

Главен инспектор Тодор Иванов, началник "Охранителна полиция" в Трето РУП, също обяви, че полицията не е имала информация за стрелеца. "Колегата е един най-добрите служители. Винаги съвестно и много добре си е изпълнявал задълженията. Такива сигнали получаваме често. В случая не сме имали информация, че този мъж е бил въоръжен и психично болен. Не съм имал време да разговарям със съседите му, защото след инцидента веднага тръгнах към "Пирогов", за се запозная със състоянието на колегата", добави той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4185 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Иван

2018.09.19 | 10:48

2
Какви ги блещи този. Те когато отиват по сигнал очакват някой да ги посрещне с хляб и мед ли ? Това да не е пансион за девици. Презумпцията е че всеки е потенциално опасен и те трябва да са готови за всичко.
БайГан

2018.09.19 | 10:56

3
бай ИВАНЕ ,лесно се ръси мозък от компа ,ама като стане напечено е друго ,като се вземат ,,мерки,,пищите що така ....като се действа ,,човешки,, що не е така ....много драскачи тука които вземат страна без да знаят за какво става въпрос
Някой си

2018.09.19 | 10:13

1
Хайде сега "колегите" да му дръпнат един хубав пердах в следствения арест на "психично болния" и да му се върне акъла, да му мине агресията, да се присети от къде има ООБ и какви наркотици е вземал.

Добави коментар

Водещи новини