19-годишен преби старец за 2 кутии цигари

  • 13 септември 2018 16:34

  • 7292
  • 1
19-годишен преби старец за 2 кутии цигари
© Булфото (архив)

Затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна може да получи 19-годишният С. С. от село Росица заради грабеж и опит за убийство на 79-годишен мъж от същото село, съобщават от Окръжен съд – Добрич. През нощта на 12 август 2017г.  С.С. е отнел от възрастния мъж две кутии цигари, като употребил за това сила. Грабежът бил придружен с опит за убийство, твърди прокуратурата, пише Монитор.

Според обвинителния акт младежът влязъл в дома на потърпевшия и му нанесъл множество силни удари по главата и тялото. След побоя пострадалият останал да лежи на пода в дома си, а подсъдимият  взел намиращите се на масата две кутии цигари, едната от които била наполовина празна и тъй като не успял да открие пари, си тръгнал. В хода на разследването било установено, че общата стойност на отнетите чрез употреба на сила вещи възлиза на 7.35 лева.

Възрастният мъж бил намерен на сутринта от негов родственик, който го открил на пода окървавен и неконтактен. В много тежко състояние пострадалият бил приет за лечение в добричката болница.

Според изготвената в хода на разследването съдебно-медицинска експертиза, вследствие на побоя животът на възрастният мъж е бил в реална опасност и той е оцелял само благодарение на оказаната му навременна високоспециализирана медицинска помощ.

През септември пострадалият бил изписан от болница и настанен в хоспис, където постепенно започнал да се възстановява. По време на досъдебното производство обаче мъжът е починал, като причина за смъртта му била заболяване - внезапна сърдечна смърт.

Делото ще се гледа от разширен съдебен състав на Окръжен съд – Добрич на 14 септември, от 10.00 часа.

Последвайте канала на

Novini.bg
7292 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ало

2018.09.13 | 17:13

1
100 % е от мургавите !!!

Добави коментар

Водещи новини