Хванаха 42-годишен ало измамник

  • 10 септември 2018 11:58

  • 408
  • 0
Хванаха 42-годишен ало измамник
© Pixabay

42-годишен мъж е задържан за участие в телефонна измама.

Това съобщиха от ОДМВР-Шумен.

Задържаният е бил помагач в схемата и е установен и арестуван от полицейски служители в Нови пазар. Сигналът към полицията е подаден малко след 13.00 часа на 8 септември от 68-годишна жена от града.

Жертвата съобщила, че малко преди това получила обаждане по телефона от непознат мъж, който се представил за полицай. Той я помолил да съдейства за залавяне на телефонни измамници.

Според указанията, които ѝ дал, трябвало да събере всички налични пари и да ги остави до контейнер за смет, за да задържат измамника в момента на вземането им.

Жената събрала около 3 000 лева, но заявила, че ще ги остави не до контейнера, а до врата на жилищен блок в центъра на града. Оставила парите, но малко след това се усъмнила и звъннала в полицията. Жената веднага прибрала оставената парична сума.

Предприети са незабавни действия и на място от полицейски служители бил установен 42-годишен мъж от Нови пазар. Пред униформените М.К. обяснил, че няколко дни преди това му била предложена работа от жена, с която се запознал чрез Фейсбук.

Тя му предложила да работи за нейния шеф, който имал фирма за недвижими имоти. Мъжът се съгласил. На следващия ден му се обадил мъж и му предложил да ходи по адреси, за да получава документи. Така дошла и поръчката на 8 септември.

Мъжът бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар.

Работата по образувания заявителски материал продължава.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
408 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини