Спецакция срещу дрогата в Добрич и Каварна

  • 04 септември 2018 17:14

  • 3111
  • 2
Спецакция срещу дрогата в Добрич и Каварна
© Булфото (Архив)

В края на август месец на териториите на Добрич и Каварна е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Добрич, колегите им от Първо РУ и РУ – Каварна. В момент на пласиране на грам амфетамин в двора на училище в Каварна бил задържан 24-годишен мъж с криминални регистрации в полицията.

При последвалите процесуално – следствени действия в жилището му са открити още 10 грама от същия наркотик, грам марихуана и таблетка метамфетамин.

Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по образуваното досъдебно производство и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

В хода на полицейските действия в района на дискотека в Добрич е задържан и негов „колега“ от Добрич. При извършени процесуално-следствени действия в гараж, ползван от мъжа, са открити 20 г марихуана, 30 г метамфетамин – пико, електронни везни, пистолет и специализирана литература за отглеждане на марихуана.

По случаят е образувано досъдебно производство, на мъжа му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. Работата по разследването продължава под наблюдението на прокуратурата.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3111 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Хаха

2018.09.04 | 23:17

2
Хахаха .това е шега

2018.09.04 | 19:11

1
Варна малка им се видя, по селата са запукаха

Добави коментар

Водещи новини