Окончателно! Хванат по времето на Цветанов Килър остава зад решетките

  • 30 август 2018 18:31

  • 5093
  • 1
Окончателно! Хванат по времето на Цветанов Килър остава зад решетките
© Булфото (архив)

Янко Попов-Туцо, който е един от бандата на Килърите, изловени по времето когато Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа беше вътрешен министър, остава зад решетките, съобщи frognews. 

Туцо беше осъден на 10 години затвор, заради участието му в групата за мокри поръчки. Предсрочното му освобождаване беше „попарено“ от магистрати за втори път.

Решението от днес е на Апелативния и беше взето на закрито заседание. 

Туцо е излежал 6от постановените му 10 години и реши да поиска условно предсрочно освобождаване, с твърдението, че има добро поведение.

Софийски градски съд по-рано – на 22 август, на открито заседание бе категоричен, че Туцо трябва да си излежи цялата присъда, защото не се доказва, че се е поправил. 

Днес Aпелативния съд се съгласи с мотивите на първата инстанция и ги потвърди окончателно.

Припомняме, че Янко Попов е осъден за две престъпления – участие в организирана престъпна група за убийства и за убийството на Румен Рачев. 

За първото престъпление е наказан за пет години, а за второто – за 10. 

В хода на разследването бе установено, че Попов е бил ятак на сърбина, сочен за наркобос – Сретан Йосич.

„Килърите“ беше първата банда, занимаваща се с подобни „поръчки“ в такива размери, която беше разбита и изловена. Това се случи по времето, когато Цветанов беше вътрешен министър. В последвали акции, други подобни групировки бяха разследвани и залавяни, след което получаваха прозвища-продължения: Килърите II, Килърите III. 

Неотдавна трима от лидерите – Пешо Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов – Кеца, получиха доживотни присъди без право на замяна. 

Последвайте канала на

Novini.bg
5093 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
:)

2018.08.30 | 19:43

1
Тоя много инфо ще има за бившия

Добави коментар

Водещи новини