Спецакция срещу дрогата във Врачанско

  • 27 август 2018 14:35

  • 2229
  • 1
Спецакция срещу дрогата във Врачанско
© МВР, пресцентър

На 24 август служители на сектор Криминална полиция при ОД МВР-Враца и колегите им от Участък “Дъбника“- Враца са провели специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на полицейските действия, в поземлен имот  - запустял лозов масив в местността Врачански  лозя, били открити засадени 57 растения от рода на конопа, достигнали височина до 120 см. Общо теглото наброява 4.200 кг зелена листна маса.

След издирвателни действия и наблюдение полицаите установили в имота двама мъже, които полагали грижи за насажденията.

В РУ-Враца са задържани 34-годишен мъж от с. Косталево и 41-годишен от Враца.

Образувано  е досъдебно производство по случая.

Същия ден след оперативно-следствени действия, проведени от криминалисти от областната дирекция и служители на УП-Криводол, в местността Церака в землището на гр.Криводол, са открити още 60 растения от рода на конопа.

Те били с височина от 80 до 100 см със зелена и суха листна маса с общо тегло 2.750 кг. Листната маса е иззета, растенията са изкоренени.

Образувано  е досъдебно производство.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2229 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.27 | 14:47

1
Всички чуха Министъра на вътрешните работи, че инвалидната ел. триколка е била с предимство. Бащата на Фатмака Радев е виновен за пътна злополука с опасност за човешки живот. Той трябва да бъде съден. Другарю Фатмак Радев, защо се намесваш в работите на полицията?

Добави коментар

Водещи новини