Следовател разкри скоростта от 53 км/ч при разрешени 40 км/ч ли е причината за трагедията край Своге

  • 27 август 2018 09:28

  • 49484
  • 9
Следовател разкри скоростта от 53 км/ч при разрешени 40 км/ч ли е причината за трагедията край Своге
© Булфото (архив)

„В България всичко е за три дни. Говорим едни и същи неща – за колани, за пътища, за редовно минаване на технически преглед“, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия следователят Георги Илиев, светило при разследването на подобни тежки катастрофи като тази от събота край Своге, при която загинаха 16 души, а 21 са ранени.

„Множество сигнали е имало за пътния участък, където стана катастрофата. Глуха ли остана държавата? Пътят е една от причината за този ужас. Пак ще плачат майки, пак ще има панахиди“, заяви той.

„Трябва най – накрая да се въведе ред“, категоричен е той.

Илиев заяви, че не допуска, че скоростта, с която се е движил автобусът е била причина за катастрофата. Припомняме ви, че стана ясно, че той се е движил с 53 км/ч при разрешени 40 км/ч.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
49484 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.27 | 09:47

1
Всички чуха Министъра на вътрешните работи, че инвалидната ел. триколка е била с предимство. Бащата на Фатмака Радев е виновен за пътна злополука с опасност за човешки живот. Той трябва да бъде съден. Другарю Фатмак Радев, защо се намесваш в работите на полицията?

2018.08.28 | 11:56

9
дори и магарешка каруца е ППС НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ИМА ЛИ НОМЕР ИЛИ НЕ
kolxo

2018.08.27 | 18:23

8
@Ку.рю - казваш, че всичко на пътя е за газене, щом няма номер? Верно ли? Да беше прочел правилника, вместо да си купиш тая книжка. А за един приятел да питам - и децата ли трябва да имат номера, или нека ги газят, все пак това са хора от номенклатурата с мерцедеси. После и на децата посмъртно да се напишат актове?
некакъв си там

2018.08.27 | 13:41

6
КЪМ КУ-РЮ---
ВСИЧКО КОЕТО СЕ ДВИЖИ ПО ПЪТЯ Е ППС.ВЕЛОСИПЕДА ППС ЛИ Е,ИМА ЛИ НОМЕР-НЕ.А КАКВО ПРАВИШ НА ПЪТЯ С НЕГО?
Ку.рю

2018.08.27 | 10:42

2
Умнико, инвалидна ел.триколка ППС ли е (пътно превозно средство)? Ако е, има ли регистрационен номер и какъв е той? Ако не е, какъв го дири на пътното платно?
Бъди отговорен

2018.08.27 | 12:58

5
Към asd.
Вие сте пример на безотговорността. Как ще обясните произшествията на най- новите и добре направени пътни участъци( без дървета ).Слушйа, Ганьо, в Холандия разрешената скорост на магистрала е 130км/ч. Никой не прави проблем за това, а пък и дървета край пътищата си имат. Автомобилите им са с 15г. по-нови от нашите. Защо не се случват такива тежки пътни инциденти там? Трябва да сте по- отговорни на пътя, защото този дето ти се мота пред теб и искаш да го изпревариш, е за някой всичко на този свят.
kolxo

2018.08.27 | 18:20

7
Човека дава за пример колосални трагедии по скапани пътища. Проблема с магистралите (ако оставим на страна качестово на нашите - само по цени можем да си ги мерим със западняците) е в подкупността на 'органите'. Всеки с лъскава кола е безсмъртен и има няколко телефона на бързо набиране за такива случаи. Виж какво става с фатмака на държавата и баща му. Докато не се прилагат законите (колкото и да са смотани) няма как да има свестни условия нито по магистралите, нито никъде.
asd

2018.08.27 | 11:13

4
винаги си измиват ръцете със скоростта. на моста на бяла когато аварилал камион настигна автобус и го избута от моста и уби сума ти народ пак скоростта беше виновна. само, че този път по ниската скорост на автобуса, ако караше бързо няма да го застигне камиона. все с превишена скорост си измиват ръцете тия тъпанари. правят пътища убийци, после все водачите виновни. по улиците дупки, треволяци, храсталаци и дървета завземат пътищата. няма кой да ги окоси, да изреже храстите и дърветата. тия дървета дето ги садят покрай пътищата са като мухоловки - който изкочи от пътя и некролога му увисва на съответното дърво.

2018.08.27 | 10:50

3
"''Глуха ли остана държавата?"'' КАК ДА ОСТАНЕ НЕЩО ГЛУХО...СЛЕД КАТО НЕ Е ГО Е ИМАЛО?!...?..?

Добави коментар

Водещи новини