Спецакция в Ботевград

  • 24 август 2018 11:41

  • 3034
  • 0
Спецакция в Ботевград
© МВР (архив)

Четирима души са задържани при специализирана акция срещу разпространението на наркотици в Ботевград, иззети са големи количества марихуана и амфетамин.

Това съобщиха от ОДМВР - София. На 23 август от служители на ОДМВР - София и РУ - Ботевград е проведена регулярна полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества. В хода ѝ около 12.30 часа криминалистите извършили проверка на 24-годишен криминално проявен мъж. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, след като у него били открити четири хартиени сгъвки с бяло прахообразно вещество с тегло около 10 грама, реагиращо на амфетамин.

Три часа по-късно в полицейския арест попаднали още трима криминално проявени мъже- двама от Ботевград и жител на с. Врачеш. При извършена проверка на автомобила, с който се придвижвали, в дрехата на единия, са открити около 100 грама суха зелена тревиста маса- марихуана и около 50 грама бяло прахообразно вещество - амфетамин. Откритите количества наркотични вещества са иззети, а по двата случая са образувани досъдебни производства.

В рамките на текущия месец, при проведените на територията на община Ботевград ежеседмични полицейски акции срещу престъпленията с наркотични вещества, са образувани пет досъдебни производства, задържани са седем души, иззети са общо около 170 грама марихуана и около 60 грама амфетамин. Полицейските действия по линия „наркотици“ продължават активно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3034 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини