Задържаха 18 - годишен наркопласьор в „Дружба”

  • 15 февруари 2012 13:39

  • 1835
  • 1
Задържаха 18 - годишен наркопласьор в „Дружба”
©

18-годишен младеж бе задържан при спецоперация на столични криминалисти в ж.к. „Дружба”, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Преди седмица криминалисти от сектор „Наркотици” в столичната дирекция получили информация за младеж с малко име Християн, разпространяващ дрога в столицата. Служителите на реда установили самоличността му – Х.Ч. на 18 години от ж.к. „Дружба”.

Вчера той бил задържан, след като успял да пласира наркотици на двама младежи. Купувачите - 23-годишният С.Р. и 31-годишната К.А. от София били задържани в близост до жилищен блок в квартала, а наркопласьорът – на междуетажната площадка пред апартамента, когато излизал от него. В жилището били задържани още двама – С.М. на 23 години и Б.М. на 26 години. При личния обиск на К.А. полицаите иззели две пликчета с амфетамин, а у С.Р. било открито пликче канабис.

Пред служителите двамата обяснили, че закупили наркотиците за лична употреба. При последвалото претърсване на жилището на Х.Ч. полицаите се натъкнали на 15 полиетиленови пликчета с амфетамин, 14 с марихуана, 170 лева, записки с имена на клиенти и продаденото количество дрога и мобилен телефон.

С полицейска мярка за 24 часа в полицията е задържан Х.Ч., а останалите четирима са разпитани в качеството на свидетели.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354А от НК.

Материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура.

Последвайте канала на

1835 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.11.09 | 10:39

1
".... успял да пласира наркотици на двама младежи...." такаа! подлия наркопласьор преследвал невинните младежи и с нечовешка хитросът и измама успял да им пласира наркотици. те се дърпали, не искали, пищяли, но с коварство той постигнал зловещата си цел..... да ви еба у селяните прости! ако няма наркомани, няма да има и пласьори. никой не раздава дрога насила - тя е с пари. всеки пикоч-потребител купува по собствено желание. да се троват, да мрът - това е естествен подбор.

Добави коментар

Водещи новини