Митничари спипаха 50 мини мобилни телефона

  • 17 август 2018 10:12

  • 3345
  • 0
Митничари спипаха 50 мини мобилни телефона
© Агенция

50 мини мобилни телефона задържаха митнически служители на Митница "Аерогара София". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Телефоните, които са в комплект с USB кабели, могат да бъдат използвани и като bluetooth слушалка, са пристигнали с въздушна пратка от Китай, а получател е физическо лице.

В документите стоката е била описана като протектори, а посочената цена е била под облагаемия праг с цел да се избегне митническата проверка. На 6 август 2018 г. инспекторите от Митница "Аерогара - София" отклоняват пратката за щателна проверка и установяват, че в нея се съдържат 50 броя мини мобилни телефони.

Пазарната цена на стоката е над 3 000 лева. Телефоните са задържани. По случая ще бъде съставен акт по Закона за митниците.

При друг случай, митническите служители от Митница "Аерогара София" задържаха и 5 игрални автомата, заедно с аксесоари за тях. Игралните автомати също са пристигнали от Китай, с товарна пратка и са били обявени като мебели - шкафчета. Автоматите са задържани и работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини