Задържаха мъж, извършил 5 грабежа и кражба

  • 14 февруари 2012 16:50

  • 705
  • 0
Задържаха мъж, извършил 5 грабежа и кражба
©

Авторът на пет дръзки грабежа е установен и задържан, съобщават от варненската полиция.

При работата по случая у него са открити и част от вещите, обект на кражба. 27-годишният мъж е задържан за 72 часа.

Серията от документираните до момента престъпления започва на 25.12.2011 г. Около 18 ч той нападнал 68-годишна варненка, издърпал чантата й и избягал. Така плячкосал 300 лв., мобилен телефон и личните документи на жената.

В последния ден на миналата година мъжът ограбил и 57-годишна варненка. Той взел от нея дамска чанта с лични документи и сумата от 90 лв.

76-годишна жена също пострадала от грабителя. На 16-ти януари тази година той откраднал личните й документи, сумата от 400 лв., мобилен телефон и дебитна карта. 11 дни по-късно

55-годишна варненка подала жалба, че пред блок в жк "Дружба" в кв. "Аспарухово" непознат й е нанесъл удари по главата, след което извършил грабеж на дамска чанта с лични доументи и лични принадлежности.

След употреба на сила и удари по тялото мъжът успял да издърпа дамската чанта и на друга варненка, в която имало апарат за кръвно налягане, апарат за кръвна захар, два мобилни телефона и 320 лв. След направения анализ на регистрираните престъпления започнала работа по издирване на извършителя.

В хода на издирването разследващите открили запис от видеокамера пред банкомата, от който неправомерно е теглена сума от задигнатата дебитна карта. По разпечатките на мобилен оператор е установено, че непосредствено след грабежа от 16.01.2012 г. е активирана карта на името на 27-годишния Янк. В. от Цонево.

Същият е криминално проявен за извършване на кражби и е обявен за издирване от Първо, Трето и Пето РУП - Варна. С оглед установяване на лицето са проверени серия от адреси, на които е пребивавал, живейки под наем, без да бъде открит. От последния установен такъв адрес - таванско помещение на ул. "Средец" 31, той откраднал 2 метални тави, за което има образувана преписка.

На 11.02.2012 г. е извършена проверка на пункт за изкупуване на отпадъчни метали под Аспаруховия мост, където са открити въпросните тави. На следващия ден Янк. В. бил задържан. С него е била и приятелката му - 26-годишна жена.

Установени са голяма част вещи, някои от които обект на престъпленията - у него, у нея и у майка й.

У майката на приятелката е открит и мобилен телефон, който заедно със 190 лв. и дамска чанта, са били откраднати от Янк. В. от магазин.

Продължава документирането на престъпната дейност на мъжа.

Последвайте канала на

Весела Найденова
705 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини