Задържаха непълнолетен за взломна кражба

  • 13 август 2018 15:54

  • 1930
  • 0
Задържаха непълнолетен за взломна кражба
©

Задържаха непълнолетен за взломна кражба, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На неустановена дата в периода от 30.07.2018 г., до 10.08.2018 г., в гр. София, от жилище, находящо се в ж.к. „Люлин – 4“, чрез използване на техническо средство за отваряне на балконска врата (отвертка), са отнети чужди движими вещи – два мобилни телефона, преносим компютър и наргиле, от владението на Д., без негово съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е непълнолетният М.К., който е действал в съучастие заедно с още едно лице. За да достигне до жилището К. се е прехвърлил от тераса на съседния апартамент.

Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение. Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, на 12.08.2018 г. наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

След изтичането на периода ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1930 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини