Митничари иззеха близо тон нелегален алкохол от гараж (снимка)

  • 09 август 2018 10:57

  • 2554
  • 1
Митничари иззеха близо тон нелегален алкохол от гараж (снимка)
© Агенция "Митници"

910 литра нелегален етилов алкохол са иззели служители от митническа мобилна група от гараж в частен имот на територията на община Несебър. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Нелегалният алкохол е открит при проверка на 5 август 2018 г. в рамките на засиления контрол срещу нерегламентирано производство и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието. При извършената проверка в частния имот с прилежащи помещения, митническите служители откриват в гараж на двора 7 ПВЦ бидона, съдържащи жълтеникава течност с мирис на етилов алкохол, с общо количество 910 литра. Измереното на място алкохолно съдържание на продукта е 41 % vol.

За алкохола не са представени никакви документи за произход и платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Нелегалният алкохол е иззет. Взети са проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи ще бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2554 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бенчо Бенчев

2018.08.09 | 11:14

1
Аз и моят консултант, Митьо Очите, спонсорираме Румен Радев и БСП. Парите са от честен бизнес: предимно внос на "бяла паста"!

Добави коментар

Водещи новини