Главният секретар на МВР: Димитър Желязков е задържан от турските власти за 30 дни

  • 07 август 2018 14:39

  • 9450
  • 7
Главният секретар на МВР: Димитър Желязков е задържан от турските власти за 30 дни
©

Димитър Желязков е задържан от турските власти за срок до 30 дни. Това обяви по време на брифинг в Елин Пелин главният секретар на МВР комисар Младен Маринов, във връзка с работата по организираната престъпна група, чийто лидер е Димитър Желязков - Митьо Очите.

По думите му това е стандартна процедура.

На въпрос дали седемте души, заловени заедно с Димитър Желязков в Истанбул, имат забрана за влизане в Турция, Младен Маринов отговори, че няма такава информация.

„Когато дойдоха на наша територия, им бяха наложени полицейски заповеди за задържане в срок от 24 часа. Проведоха се полицейски следствия в необходимия обем, бяха докладвани в Специализираната прокуратура и в момента работата продължава. След тези 24 часа те са освободени и предстои прокуратурата да прецени към кого какви обвинения ще бъдат повдигнати. В момента тече активна работа на територията на ОДМВР – Бургас, обемът от работа е изключително голям. Правим това, което трябва. А дали ще защитим тези, които дават сведения, зависи от това доколко тези сведения ще доведат до обвинения на лицето. Всичко се решава от прокуратурата“, обясни Маринов.

На въпрос дали смята, че има теч на информация във връзка с този случай, главният секретар отговори: „Винаги се взимат мерки срещу теч за информация. Не мисля, че в този случай има такъв проблем“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9450 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.08.07 | 16:18

3
Нали не сте забравили за Братя Галеви?
Фамозните феодали на Дупница, които дори си изградиха замък...
Имат влезли в сила присъди. Но не са в затовора.
Защото се оказа, че не са били арестувани по време на делото, не им е поставено наблюдение, дори след като е излязла присъдата. Т.е. пуснати са да избяга от Бойко Борисов.
Сега същото с Митьо Очите. Изнизал се минути преди да го приберат.
Очевидно Бойко осигурява закрила и се грижи за бъдещето на хората от престъпния бизнес, които са му вършили мръсната работа по места.
Като се изхабят, ги пенсионира - като всеки загрижен Капо ди Тути Капи.
После други поемат бизнеса и потоците от пари към Бащицата продължават...
А през това време, една жалка кметица, дето си помисли, че може да спре олигарсите на Бойко, се озова окована във вериги...

2018.08.08 | 09:51

7
Ми то целта на тая акция ни най малко не е била да заловят и обвинят в нещо очите...Целта беше савсем ясно пред цялото общество да бъде свързан с бсп и така партията да бъде дискредитирана за предстоящите избори...! Упражнението беше изпълнено перфектно,но това не е никак трудно в държава с такъв овчи народ!
Умник Гюро

2018.08.07 | 21:11

6
Какво толкова се е случило: БСП се издържа с парите от наркотици и рекет, които г-н Митьо Очите изкарва с честен труд и пот на чело!
питащ

2018.08.07 | 16:39

5
Заради такива недоразумения като теб ме е срам, че съм бивш служител на МВР. Помни един ден идва видов ден.

2018.08.07 | 16:24

4
човек да не отиде да разгледа инстамбул тцтцтц
Вълкът

2018.08.07 | 15:18

1
Б.Борисов да не ходи в с.Орешак на голяма БОГОРОДИЦА, има мн големи съмнения за дългомесечно ежедневно приготовление за покошението му,360°3 снаемеристи 2 та от тях контри на по 120°
Червената шапчица

2018.08.07 | 15:52

2
Прието - 4 8 5 зз 66 аИ8

Добави коментар

Водещи новини