Задържаха двама, предложили подкуп на полицай

  • 06 август 2018 12:32

  • 781
  • 0
Задържаха двама, предложили подкуп на полицай
© Булфото/Архив

Двама мъже са задържани в полицейското управление в Шумен за предлагане на подкуп на длъжностно лице, съобщават от полицията в града.

Около 11:45 часа вчера на кръстовище образувано от улиците "Славянка" и "Балчик" в село Развигорово за проверка бил спрян водач на лек автомобил Ауди със словенска регистрация. Зад волана на автомобила бил 33-годишния М.О., роден в Република Турция. Изяснено било, че управлява с нередовни пътни документи- без свидетелство за управление на моторно превозно средство. Униформен служител му обяснил, че ще му бъде съставен акт за установено административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Водачът и пътуващият на дясната седалка в автомобила Х.П./26г./ от Шумен предали на полицейския служител документ на автомобила. Освен документа на автомобила имало и парична сума.

За случая е уведомен прокурор от ОП-Шумен. Извършен е оглед, по време на който станало ясно, че е предложен подкуп в размер на 15 евро на полицейски служител, за да не извърши действия по служба. М.О./33г./ и Х.П./26г/ за задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За извършеното престъпление е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Весела Найденова
781 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини