19 приближени до Митьо Очите са задържани при спецакцията на ГДБОП в Бургас (снимки+видео)

  • 02 август 2018 13:09

  • 11082
  • 5
19 приближени до Митьо Очите са задържани при спецакцията на ГДБОП в Бургас (снимки+видео)
© Булфото (архив)

19 души са задържани при спецакцията на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура в Бургаска област. Това бе обявено по време на извънредния брифинг на зам.-главния прокурор Иван Гешев.

Той уточни, че в прокуратурата са имали данни, че Желязков ще напусне страната, но не искали да отлагат акцията в уречения ден, за да няма теч на информация.

След акцията престъпният бос Димитър Желязков – Очите бе обявен за общодържавно издириване. До края на деня ще стане ясно срещу кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, както и ще бъде издадена европейска заповед за арест.

По думите на Гешев става дума за мащабна организирана престъпна група. Намерени са оръжия, десетки адреси са претърсени. Ще има обвинения за палежи на коли и обекти. Групата е действала по Южното Черноморие, ползвала се е с влияние в страната.

"Бандата е действала предимно по Южното Черноморие, но е имала и връзки с хора от подземния свят в други части на страната. Въпреки че не е инкриминирано като престъпление, в един от регистрираните адреси в несебърското село Кошарица били открити роднини на емблематични хора от известна бандитска структура в Плевен, добави прокурорът. Става въпрос за къща в Кошарица, обитавана през последните години от Митьо Очите, която по неофициална информация в момента се водила на чичо му. Тя е луксозна обител нависоко в селото, скрита зад високи дувари сред много зеленина. Именно там били засечени роднините на плевенската група”, обясни Гешев.

Разследването на групата е започнало от началото на 2016 година. Имало събрани много интересни доказателство, но на този етап от прокуратурата се въздържат да ги обявят. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11082 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
123

2018.08.03 | 01:49

5
Групата била за наркотици, помен обаче от дрога няма, въпреки десетките тараши по къщите на хората намерили били оръжие, ама знаели за палежи и рекет. БОЖКЕЕЕЕЕ, дай ми търпение с тези глупаци и този топ малоумник Гечев, курвата пеевска. Поредното осиране след над 2 г. разработки. А за разработката уважаеми данъкоплатци е трошена цифра пара държавна.
за един прЕятел питам

2018.08.02 | 17:26

4
Това, че Димитър Желязков – Очите е обявен за общодържавно издириване, го разбрах. Питам кога ще започнете наистина да го издирвате(толкова ли мръсни държавни тайни знае, че е недосегаем) и защо започвате от пазвантите и чистачите, а осигуряването на тартора достатъчно време да "сублимира" е "напълно случайно"?

2018.08.02 | 14:38

1
А приближените до престъпниите Костов Циганина и Бойко Тиквата са на власт. До кога ще ги търпим, стига простести, грабвайте брадвите и косите.

2018.08.02 | 17:07

3
приличаш ми на отлежал ром, т.е. ДЪРТ ЦИГАНИН !!!

2018.08.02 | 16:51

2
Дам и послсе мяма да има доказателства и ще ги пуснат хахаха за кво пишете въобще ????

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини