Спипаха наркоман, нападнал и обрал жена в София

  • 13 февруари 2012 15:33

  • 790
  • 0
Спипаха наркоман, нападнал и обрал жена в София
©

Криминалисти от Девето районно управление задържаха грабител, нападнал посред бял ден столичанка в ж.к.„Люлин". 

Инцидентът се разиграл в петък следобед. Докато вървяла по улицата, 56-годишна жена била нападната в гръб от непознат младеж, който започнал да дърпа дамската й чанта. Жертвата оказала съпротива, но въпреки това грабителят успял да отмъкне чантата и побягнал към близък блок. На виковете на жената реагирал младеж, който разхождал кучето си в района и хукнал след нападателя, но не успял да го догони.

След сигнала на тел. 112 патрулиращи полицаи открили захвърлената от нападателя дамска чанта край жилищен блок в трети микрорайон. От отмъкнатата вещ липсвали 800 лева, мобилен телефон и документи. Скоро след това полицаите задържали и автора на престъплението - Ю.Г. /22 г./, който живеел в съседен блок. Пред тях младежът признал, че е наркозависим, употребява кокаин и взема антидепресанти. 

Материалите по случая са докладвани на Софийска районна прокуратура и младежът е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 198 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража" за 72 часа. Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на задържания - нападения на още три жени, извършени напоследък в първи и трети микрорайон на същия квартал.

Последвайте канала на

Весела Найденова
790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини