Млад мъж загина при наводненията в Тетевенско

  • 24 юли 2018 15:16

  • 7816
  • 0
Млад мъж загина при наводненията в Тетевенско
© Булфото (архив)

Мъж /на 36 г./ е загинал при нещастен инцидент при наводненията в община Тетевен, потвърдиха от областната дирекция на МВР в Ловеч. Тялото на мъжа е намерено около 11.30 часа днес. Инцидентът е станал под връх "Червен" край Тетевен. Мъжът е оставил колата си до къща за гости и е тръгнал пеша за града, опитал се е да прекоси вада, при което водата го е отнесла. Все още се прави оглед на място, за да се уточни причината за смъртта на мъжа.

Падналите над 99 литра на кв. метър дъжд, нанесоха щети в Тетевенско, като най-пострадали са селата Глогово и Градежница. Хората там останаха без ток, къщите им са наводнени, има разрушени мостове, активирани свлачища, пострадала е и пътната инфраструктура.

Три махали с около 300 души в тях останаха откъснати, заради разрушен път и отнесен железобетонен мост. На място са областният управител на Ловеч Георги Терзийски и кметът на общината Мадлена Бояджиева. Откъснатите хора ще бъдат снабдени с необходимите хранителни продукти. Работи по отстраняване на щетите и укрепване на коритото на реката

От дъждовете в луковитското село Торос също има над 20 наводнени къщи, потвърди кметът на общината Иван Грънчаров, цитиран от БТА. Водата е дошла от прелял канал, който в миналото е строен за напояване.

Константин Тодоров
7816 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини