Двама пострадаха в катастрофа, не спазвали дистанция на пътя

  • 14 юли 2018 15:51

  • 3988
  • 1
Двама пострадаха в катастрофа, не спазвали дистанция на пътя
© Булфото/Архив

21-годишен мъж и 16-годишно момиче са пострадалите при катастрофата на път II-51 Дралфа-Попово-Бяла . Това съобщиха от ОДМВР-Търговище.

Около 08.45 ч на път II-51 Дралфа-Попово-Бяла - на кръстовището за кварталите на град Попово - "Сеячи" и "Невски", правоспособният водач (със свидетелство за управление на МПС, издадено в Холандия) М. М., на 21 г., от с. Априлово, община Попово, управлявайки собствения си лек автомобил „БМВ“ с търговищка регистрация в посока на движение Търговище-Попово, е нарушил правилата за движение, движейки се с несъобразена скорост и без да спазва дистанция с движещ се пред него товарен автомобил „Волво“ с прикачено ремарке с шуменска регистрация – фирмена собственост, управляван от правоспособния водач В. А., на 28 години, от Шумен.

В резултат лекият автомобил се е блъснал в задната част на товарния. Вследствие на така настъпилото пътно-транспортно произшествие водачът на лекия автомобил е приет в интензивното отделение на МБАЛ-Търговище със съмнение за комоцио, а возила се на предна дясна седалка на същия автомобил 16-годишна девойка от с. Априлово, е с фрактура на подлакътна кост на лява ръка.

Тя също е настанена за лечение в МБАЛ-Търговище, и двамата – без опасност за живота им. На водачите са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, които са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Попово.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3988 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
avenge

2018.07.14 | 18:49

1
Поредния циганин без книжка с БМВ.

Добави коментар

Водещи новини