Шефът на загиналия охранител в Партийния дом: Обектът е под специалната охрана на НСО. Нашият служител не е бил на работното си място

  • 09 юли 2018 08:33

  • 5091
  • 2
Шефът на загиналия охранител в Партийния дом: Обектът е под специалната охрана на НСО. Нашият служител не е бил на работното си място
©

Разбрах за инцидента в събота следобед. Тогава ми се обади жена, която се представи за майката на Даниел. Тя ми каза, че не се е прибрал от дежурството си. Ние също много се притеснихме.

Това каза по телефона за БТВ Филип Чипев, шеф на охранителната фирма, за която е работил мистериозно загиналият 25-годишен Даниел Тасев, който бе открит в шахта на строежа на Партийния дом. "Нашата охрана е само през нощта - от 19 часа до 7 сутринта. Даниел не е трябвало да се отчита на никой. Ние също искаме да разберем истината, защото той беше един от най-добрите ни служители. Ние също нямаме никаква официална информация от органите на реда", каза още той.

"Този обект е под специалния надзор на НСО. Дори най-висшето ръководство на фирмата ни няма достъп до строежа в Партийния дом. Достъп имат само трима охранители от нашата фирма, които имат специални карти. Нашите охранители работят от 19 часа до 7 сутринта. Този обект го охраняваме от април 2017 година. Там работа веднага започна и Даниел, защото за нас той беше много ценен кадър. Не знам да е имал конфликт с някой. Беше много добър човек. Знаем, че не е бил на работното си място, а е бил и е разговарял с охраната от НСО. Това не е официална информация. Научихме я от друг наш служител. За съжаление камерата за наблюдение няма обхват на мястото, където е станал инцидента", разкри Чипев.

По повод информациите, че охранителната фирма е собственост на зам.-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова Филип Чипев заяви следното: "Аз съм баща на внуците й. Не съм мъж на дъщеря й. Баща съм на внуците на Султанка Петрова. Не е вярна информацията, че фирмата е на Султанка Петрова. Съпругът й е мой пълномощник. Не виждам конфликт на интереси, защото строителната фирма ни е избрала да охраняваме. Тя можеше да избере всяка една друга фирма", категоричен беше той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5091 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.07.09 | 10:35

2
eto taka se slucva sas tezi koito vijdat i razbirat za tova e po dobre da si spinkash i da si jiv.
тттттъп

2018.07.09 | 09:46

1
Няма случайни неща...с избраната фирма,жалко за младия мъж

Добави коментар

Водещи новини