Употребата на кокаин и екстази в Разградско се увеличава

  • 29 юни 2018 13:11

  • 1266
  • 1
Употребата на кокаин и екстази в Разградско се увеличава
© Pixabay

Случаите на употреба на кокаин и екстази в Разградско се увеличават. Данните бяха изнесени днес на пресконференция от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Ивайло Йовчев. Той посочи, че основните видове наркотични вещества, които се разпространяват сред наркозависимия криминален контингент в региона, са марихуана, дизайнерска дрога "чай", амфетамин, метаамфетамин, пико и екстази. Данните сочат, че разпространението и употребата на хероин и метадон са епизодични, отчете Йовчев. Той добави, че най-висока активност при разпространението на наркотични вещества проявяват младите хора от 18 до 30 години.

Според изнесените данни от началото на годината до 20 юни в региона са иззети 16,8 грама амфетамин, 18,75 грама марихуана, 302,43 грама дизайнерска дрога "чай", 4 грама хероин и 0,7 грама кокаин. През периода са образувани 35 досъдебни производства за престъпления, свързани с наркотични вещества. От тях седем за разпространение, 11 за притежание, 16 за управление на автомобил под въздействие на наркотични вещества и едно за лице, починало от свръхдоза хероин.

Ивайло Йовчев поясни, че в Областната дирекция на МВР в Разград с цел организиране на свободното време на подрастващите и превенция на употребата на алкохол, наркотични вещества и техните аналози се провеждат различни инициативи. Провеждат се също регулярни полицейски операции в районите около училищата, както и в заведения, които биха могли да се посещават от непълнолетни лица. За първото тримесечие на 2018 г. са извършени 21 проверки в районите около учебни заведения. Проверени са 47 увеселителни заведения, барове, ресторанти, компютърни зали. При проверките са установени три непълнолетни лица, употребяващи наркотични вещества, допълни Йовчев.

Последвайте канала на

БТА
1266 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
g

2018.06.29 | 13:42

1
tva sigurno e zaradi narastvaneto na ultrasite ....

Добави коментар

Водещи новини