Разбиха група автоджамбази

  • 10 февруари 2012 14:38

  • 1214
  • 0
Разбиха група автоджамбази
©

Полицаи разкриха престъпна група за множество кражби от коли в софийско село, съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицаи от Второ районно управление разбиха група за кражби на вещи от возила в с. Световрачене.

Лидерът П.П. на 22 години е задържан за 72 часа, а двама от съучастниците му се издирват от полицията. Криминалисти получили информация, че на 1 февруари четирима младежи разбили две коли и откраднали СД и други вещи. Била установена самоличността им - П.П. на 23 години от кв. „Малашевци”, И.П. на 23 години, който се подвизавал на ул. „Пощенска”, К.М. на 25 години и Г.Х. на 18 години от с. Световрачене.

В домовете им на 3 февруари били задържани П.П. и И.П. В хода на разследването станало ясно, че заедно с другите двама, които се укривали от полицията, извършили две кражби на вещи от возила. Четиримата разрязали гюрука на лек автомобил „Фолксваген Голф”, паркиран на ул. „Железопътна”, и откраднали СД, тонколони и суббуфер с усилвател. Впоследствие групата ограбила СД и рототами - музикални барабани, от лек „Фолксваген Пасат”, оставен на същата улица. При последвало претърсване в жилището на И.П. полицаите открили откраднатите вещи.

П.П. е известен на полицията за кражби и осъждан, Г.Х. е регистриран за кражби, а К.М. е един от подпалвачите на интернет-клуб в с. Световрачене, за което е задържан във Второ районно управление преди време. След изтичане на 24-часовата мярка „задържане под стража” на И.П. и П.П. е наложена 72-часова. Съучастниците им се издирват от полицията.

Последвайте канала на

1214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини