Разкриха две оранжерии за канабис в Сливен

  • 10 февруари 2012 12:12

  • 3803
  • 0
Разкриха две оранжерии за канабис в Сливен
© Булфото

Сливенски криминалисти разкриха две домашни оранжерии за канабис, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Открити са общо 490 саксии с наркотичното растение. Криминалисти на ОД МВР-Сливен и РУП-Сливен разкриха две оранжерии за култивирано отглеждане на канабис.

Вчера в хода на специализирана полицейска операция сливенските криминалисти задържаха 50-годишния И.П. Криминално проявеният мъж е заловен в момент на култивирано отглеждане на канабис в избено помещение на къща в града.

При извършения оглед беше открита домашна оранжерия с изградена напоителна, климатична и отоплителна система, с 240 стръка канабис, отглеждани в саксии. В съседна постройка на същия имот е открита втора оранжерия с 250 саксии с канабис. В друга постройка са намерени и иззети 13 буркана с различна вместимост, наполовина пълни със суха зелена листна маса, реагираща на полевия тест на канабис.

След последвали процесуално-следствени действия от апартамент на ул. „Ал.Стамболийски” в града са иззети около 2 кг суха зелена листна маса, която при направения полеви тест, реагирала на канабис, около 2 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, електронна везна, незаконно притежавана карабина „Щаер” М95 и 20 патрона калибър 7/64.

Като съучастници на И.П. са задържани още двама мъже, живеещи в частния имот - И.Д.на 26 години и Д.С. на 27 години и една жена М.А. на 36 години, живуща в апартамент в Сливен.

Продължава работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на задържаните.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3803 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини