13 години и 4 месеца затвор за мъж, пребил гаджето си до смърт и седнал да си допие

  • 25 юни 2018 20:07

  • 14367
  • 0
13 години и 4 месеца затвор за мъж, пребил гаджето си до смърт и седнал да си допие
© Pixabay

Пловдивският апелативен съд потвърди присъда от 13 години и 4 месеца лишаване от свобода за Таньо Т., постановена от Пловдивския окръжен съд, с която подсъдимият е признат за виновен в убийството на приятелката му М.Т., което е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

На 30 януари 2017 г . в жилището си в Пловдив след употреба на алкохол Таньо Т. пребил до смърт приятелката си в банята, след което продължил да пие. Час и половина по - късно звъннал на телефон 112 и съобщил за случилото се. Пристигналите лекари от "Спешна помощ" само констатирали смъртта на пострадалата. Таньо Т. е съден седем пъти преди убийството.

Според апелативните магистрати правилно Окръжния съд е определил наказание от 20 години лишаване от свобода и го е намалил с една трета на 13 години и 4 месеца затвор заради признанието на подсъдимия и проведеното съкратено съдебно следствие. Уважени са гражданските искове за претърпени болки и страдания в размер по 100 000 лева за майката и сина на пострадалата.

Решението не е окончателно е подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14367 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини