Издирваният без да подозира Иван разказа за неволите си

  • 24 юни 2018 18:31

  • 6029
  • 4
Издирваният без да подозира Иван разказа за неволите си
© БТВ

Мисля, че все още съм обявен за издирване, искането не е снето. Това каза в предаването "120 минути" по БТВ здравният медиатор Иван Димитров, който преди дни с изненада разбрал, че е обявен за общодържавно издирване.

Той разказа как се е стигнало до абсурдния случай. На 6 май миналата година дойдохме в София и се записахме в една агенция за работа във Виена. След една седмица полицаите ни потърсиха, обясниха, че лицата, които работят в тази агенция, се разследват. Ние се отказахме да пътуваме до Виена и веднага след това заминахме в Германия, където работихме пет месеца. На 12 декември се върнахме в България. Понеже си изгубих личната карта, отидох да си извадя нова в МВР-Сливен. Тогава никой нищо не ми каза, заяви Димитров.

Той уточни, че разбрал, че е издирван, на 18 юни. Издирването било заради разследването на агенцията.

До този момент дори не подозирах, че мога да бъда обявен за издирване. Аз работя в кметство, обществено активна личност съм и е много лесно да ме намерят, ако са искали. Много е било лесно и да разберат кога се прибирам от Германия и да ми изпратят призовка. Аз нямам нищо против да съдействам на полицията. Когато отидох в КАТ да си подам документите за професионален шофьор, ми казаха да изчакам малко, след което дойде патрулка и ме откараха в Областната дирекция на МВР в Сливен. Питаха ме защо съм издирван, искаха да давам обяснение, все едно съм престъпник. Казах, че очаквам те да ми дадат повече подробности. Никой не ми даде отговор. Считам, че е крайно неприемливо човек, който цял живот е живял почтено, да бъде обявен за издирване. Никога не съм получавал призовка, нито пък съм отказвал да се явя по въпросното дело, каза още Иван Димитров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6029 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.06.24 | 19:26

1
Ако не си знаел че агенцията е издирвана нямаш вина - ако си знаел не се прави на луд и да прилагаш селски номера

zgsun

2018.06.25 | 09:03

4
Ne sam znael dori mestnata policiq moje da go potvardi.

2018.06.24 | 19:32

3
Като този дето возел кравата си в самосвал и не знаел защо го санкционират органите

2018.06.24 | 19:27

2
Български манталитет...

Добави коментар

Водещи новини