Избягалият затворник опитал да вземе жена за заложник, имало стрелба

  • 23 юни 2018 20:09

  • 33276
  • 5
Избягалият затворник опитал да вземе жена за заложник, имало стрелба
© Novini.bg (архив)

Затворникът Борис Иванов е отвлякъл възрастна жена от Летница за заложник, преди да бъде заловен. Това обяви главният секретар на МВР Младен Маринов по повод мащабната акция, която беше проведена за задържането на избягалия затворник. По-рано днес затворникът беше задържан в нива на изхода на Летница.

В операцията по издирването са участвали специализираният отряд за борба с тероризма, жандармерията и целият състав на областната дирекция на МВР в Ловеч, хеликоптер и кучета, съобщи вътрешният министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018. В течение за хода на операцията е бил и вицепремиерът Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Младенов обясни, че по-сериозен сигнал за избягалия затворник е получен вчера, като е конкретизирано мястото, където за последно е бил забелязан Борис Иванов. По думите на Маринов незабавно е мобилизирано насочване на силите в този район и е осъществена мащабната операция по залавянето му.

В един момент служебните кучета са хванали следа, но заради влошените метеорологични условия и падналия дъжд е имало затруднения. Издирването е продължило през цялата нощ, като първоначално е било в районите на селата Александрово, Дренов и Дойренци.

Малко преди обяд е получен сигнал на тел. 112 от жител на Летница, че е забелязал лицето в необитаема къща. Незабавно са били насочени повече сили към мястото.

Борис Иванов е отвлякъл възрастна жена с цел да я ползва за заложник, което е наложило използването на огнестрелно оръжие за респектиране на беглеца. Няма пострадали, обясни Маринов. Иванов е оставил жената и е продължил да бяга, но след бързи действия на служителите на СОБТ е задържан в нива край Летница, без да се използва огнестрелно оръжие.

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков обясни, че Борис Иванов е имал обща присъда от 13 години за четири престъпления, сред които изнасилване и грабеж, както и бягство от затвора край Варна.

По случая е образувано досъдебно производство. Борис Иванов ще бъде обвинен в бягство, но е възможно да му бъде повдигнато обвинение и за отвличане на възрастната жена от Летница. В момента той е в следствения арест в ловешкия затвор.

По повод критиките на опозицията Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 каза, че тези коментари демотивират състава. Нека ни критикуват - и опозиция, и всеки един, който се счита специалист, но да внимава с критиките, защото аз усещам, че хората са демотивирани, когато има такова пресиране, заяви министърът.

По този начин работим и за Колев, и за другите, но не можем да даваме подробности, когато издирваме лицата, допълни Радев, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
33276 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ZIG HAIL

2018.06.24 | 04:35

3
добре че че 99 процента от населението е долно и продажно ако не са го предали щего хванат на п,у,т,к,и,н ден не че го защитавам беглеца
иБан

2018.06.24 | 10:35

5
Амчи къ нямагу фанат
иван

2018.06.24 | 06:58

4
Ами ако избяга сериен убиец с какво ще го търсите-интерпол,американските или руските служби?Или може и да се включи и армията и да се обяви военно положение щото сте некадърни и търтеи!!!

2018.06.23 | 20:27

1
ZASTO ZA EDIN GLUPAV ZATVORNIK SE IZPOLZVA OTRYAD ZA BORBA S TERORIZMA, TOVA E IDIOTSKA DARZAVA

2018.06.23 | 20:48

2
Защото както писаха преди два дни тук PRна кухите полицаи лизачите на ББ ще оревът орталъка че МВР са стаубилни като ние в Пеуник!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини