Мазилка падна върху деца в детска градина във Варна

  • 14 юни 2018 15:22

  • 2966
  • 0
Мазилка падна върху деца в детска градина във Варна
©

Мазилка се срути от тавана на детска градина във Варна. Три деца са с леки охлузвания след инцидента.

Това се е случило вчера следобед в детска градина „Мир”. Малко след обедния сън учителката чете приказка на децата, когато мазилката от тавана внезапно рухва. Пострадалите деца получават веднага помощ от персонала на градината.

„Едното дете има леко охлузване на ръчичката и крачето, другото е по нослето и челото, а третото е по главичката”, обясни директорът Елена Иванова пред БТВ. Детската градина е открита само преди 2 години, като изграждането е струвало повече от 1 млн. лева.

„Гарантирам, че ще вземем всички необходими мерки, ще си направим свое вътрешно разследване и всеки, който е виновен, ще си поеме отговорността”, увери Лилия Христова, началник на дирекция „Образование и младежки дейности” в община Варна.

Всички тавани в детската градина ще бъдат подменени за сметка на строителя. Управителят на фирмата строител Мартин Станев беше категоричен, че не става въпрос за некачествено строителство. Той подчерта, че са изпълнени абсолютно всички мерки по проекта. „Всяка нова сграда има зреене на бетона, има улягане. Предполагаме, че се дължи на нещо такова”, посочи Станев.

Децата са настанени в сгради филиали на детската градина до завършването на ремонта.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2966 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини