7-годишно българче загина при нелеп инцидент в турски курорт

  • 12 юни 2018 20:52

  • 103471
  • 16
7-годишно българче загина при нелеп инцидент в турски курорт
© Pixabay (архив)

Трагедия сполетя семейството на тенора Веселин Вачев по време на почивка в турски курорт - при нелеп инцидент загина 7-годишната му дъщеря Вивиан. Лелята на момиченцето е Мисис България Мари Вачева.

В трагичния ден - 7 юни, Вивиан се спуска по водната пързалка, когато веднага след нея тръгва друго дете, което я удря в корема. Малко след това, момичето започва да се превива от болки и е откарано по спешност в местната болница.

Там лекарите установяват, че детето е с разкъсан далак и решават да го преместят в Университетската болница в град Айдън. По пътя сърцето на детето спира, но след масажи и кардио помощ сърдечната дейност се възстановява. Приемат я в междинна болница по пътя и след като състоянието й е стабилизирано продължават към болницата в Айдън.

По настояване на лекарите детето пътува само с медицинския екип, а родителите следват линейката с кола. Вивиан е приета в болницата, където след 10 минути съобщават на родителите й, че е починала вследствие на травмите и кръвоизлива от разкъсания далак, за който твърдят, че е бил увеличен. Според родителите дъщеря им никога не е имала оплаквания и здравословни проблеми.

"Накараха ни да подпишем някакви документи, за които казаха, че са формалности. В този момент бяхме в такъв шок, че не сме се замислили какво подписваме, а и не знаем турски език", разказва майката на детето пред bnews.bg

По-късно разбират, че са подписали документ, според който нямат никакви претенции към хотела и към това, че някой умишлено е ударил дъщеря им. На следващия ден тръгват за България само с медицинска експертиза, но без смъртен акт.

Родителите са озадачени как при смърт на малко дете и то при такива обстоятелства, следствените действия приключват за няколко часа. От камерите край басейна се вижда ясно как детето удря в корема Вивиан.

Най-големият куриоз в цялата печална история е информацията, която турската преса публикува. В статия в турско електронно издание пише, че детето е починало след като си е ударило главата, а семейството са румънски туристи. Това кара опечаленото семейство да мисли, че това е опит случаят да бъде потулен, а аквапаркът да не понесе наказателна отговорност. Нещо, което Вачеви няма да допуснат.

Семейство Вачеви са потънали в скръб, но искат истината да излезе на бял свят.

"Обръщаме се с апел към българската държава да ни съдейства. Нека всички родители бъдат съпричастни с нашата трагедия, защото утре това може да се случи с техните деца и близки. Трябва да се сложи край на тази престъпна небрежност. Пързалката, по която се спускат стотици деца, не беше обезопасена по никакъв начин. Нямаше хора, които да следят за реда при качването и спускането. Това е проблем не само на турския комплекс, който почерни целия ни живот и затри детето ни, такова е положението и в България", каза майката на Вивиан.

Родителите са решени на всичко, за стигнат до истинската причина за смъртта на момичето, както и да потърсят отговорност от комплекса, където се е случила драмата.


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
103471 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Бсбс

2018.06.14 | 23:38

16
Винаги трябва да има някой който да контеолира спусканията. Но мислите ли че рова ги бърка сега родителите мнг жалко за милата душичка на никой да не се случва но БЪЛГАРИЯ ттябва га ги подкрепи турците са гадна нация . А това колко са богати и какви са що са си е техен проблем. Не пишете глупости в такъв тежак момент за тях,че утре може да сте на тяхното място ДА ПАЗИ ГОСПОД
Гого

2018.06.13 | 02:35

7
Не ходете в Турция. Те не са ни приятели.
Мирослав

2018.06.13 | 23:00

15
Ако знаеш само колко си тъъъъъъъъппппп.
Малоумници

2018.06.13 | 12:41

14
А вие къде бяхте бе малоумни родители като сте видяли, че пързалката е опасна. Защо сега сте се разревали сега и търсите вината в друг? Какво искате да ви помогне българската държава, че вие сте малоумни и не сте си гледали детето,.
нормален

2018.06.12 | 23:31

3
нищо няма да направите,а догодина пак идете там на почивка
Аврам

2018.06.13 | 12:01

13
Ти си умствено изостанал , вероятно...
Турския курорт не е виновника за инцидента , но празната ти глава знае само да критикува . Трябва да ти се спре интернета.
hui

2018.06.13 | 10:58

12
Абе нещастници, какво ви пречат курортите. Инциденти винаги могат да станат.

Турция не е за богати българи, напротив по-евтино е от Гърция и от България. В хотелите в които съм ходил винаги е имало човек, който пази на пързалките. Никога не е имало инциденти. Поне 8 пъти съм ходил. С две малки деца съм.
Детето е ударено от друго дете. Като знам какви деца кретенчета има. По-скоро се пита, родителите на убиеца-дете, като си знаят детето, те да го пазят надалече от другите та да има мир.





Бай Шиле

2018.06.13 | 10:41

11
Свършиха ли се нормалните курорти в България , че подкарахте тия в Гърция и Турция , шибалници!?
idiot

2018.06.13 | 09:34

10
Бе какво обезопасяване, на кого да се търси отгвороност за този нелеп инцидент като тук няма техническа неизправност? И кво веднага ревнахте, че понеже били турци, тук като че ли засмуканите от джакузита две малки деца получиха възмездие или затвориха хотелите дето станаха инцидентите?

2018.06.13 | 09:02

9
Жалко за детето.Това може да се случи на всеки и навсякъде по света.
K2

2018.06.13 | 08:22

8
Давайте, "на почивка в гърция, на почивка в турция. никога повече на нашето море...". Страхотна кухня, страхотни хора, страхотно обслужване, сичко е супер там... Е, като ти претрепат детето, подписваш само едни документи и чао, но това са подробности.

2018.06.13 | 01:48

6
Като родителите демонстрират колко са богати ...това е резултата.Българско типично...После Турция им е виновн...

Добави коментар

Водещи новини