Оставиха в ареста тираджията, който уби бременната Северина и мъжа й

  • 07 юни 2018 15:00

  • 4773
  • 0
Оставиха в ареста тираджията, който уби бременната Северина и мъжа й
© Getttyimages

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо украинския гражданин Станислав Пислар, обвинен в причиняването на катастрофа с двама загинали на автомагистрала „Тракия“. Това съобщиха от Съдебната палата.

Апелативните магистрати приеха, че правилно първоинстанционният Окръжен съд – Пловдив е преценил, че са на лице всички законови изисквания за вземане на мярка “задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Според съда, от протоколите за огледа на местопроизшествието и разпита на свидетели, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието, за което е обвинен.

Апелативните съдии взеха предвид и предоставената днес от прокуратурата съдебно-химическа и токсикологична експертиза, според която в кръвта и урината на обвиняемия са открити следиот тетрахидроканабинол (марихуана).

Според магистратите съществува реална опасност Станислав Пислар да се укрие, тъй като по професия е международен шофьор и често пътува зад граница. С държавата, в която живее и, където има постоянен адрес – Украйна, България няма сключен договор за правна помощ и при друга мярка за неотклонение няма как обвиняемият да бъде осигурен за воденото наказателно производство срещу него.

Освен това за извършеното от Станислав Пислар престъпление Наказателният кодекс предвижда тежко наказание, което е лишаване от свобода от 5 до 20 години. Определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини