Криминалисти за случая "Пелов": Никой не се е опитал да направи елементарните неща в криминалистиката (видео)

  • 07 юни 2018 08:24

  • 7926
  • 1
Криминалисти за случая "Пелов": Никой не се е опитал да направи елементарните неща в криминалистиката (видео)
©

Имало е търсене по сигнали за укриването на Владимир Пелов. Никой обаче не се е опитал да направи елементарните неща в криминалистиката. По начина, по който го виждаме с брада и качулка, би трябвало да е по-подозрителен. Това каза проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР в ефира на БТВ.

„Има много символика в мястото, на което Пелов се е укривал - жилището се намира на бул. "България" в Ботевград. Това е синтезиран образ на България. Днес познатото от миналото България на три морета, може да се промени на България на трите мутрета. Тичайки след случая "Пелов" възникват много нерешени въпроси и най-вече защо очакванията на обществото не се припокриват с дейността на МВР“. Това заяви експертът по сигурността Тихомир Стойчев.

„Очевидно е липсвала координация между службите“, добави Радулов. По думите му са постъпвали многократно сигнали, униформените от местните структури са ги проверявали и са ги определяли като недостоверни. Информаторът им е казал, че Пелов е в Ботевград, но службите не са се възползвали. Един опасен престъпник се е разхождал на свобода и си е правил каквото си иска“, отбеляза Радулов. Той допусна, че това може да се дължи и на недокоплекта в МВР.

„Простреляният Марио е бил сътрудник на службите. Затова ли той е имал пистолет със заличени номера“ попита Стойчев. „Днес мерилото за сигурността е много ниско. Има много Пеловци. Престъпността е автоимунното заболяване на съвременното общество", обяви той.

„Много пъти сме повдигали въпроса с ниското ниво на доверие в службите. Има лоша приемственост в МВР“, категоричен бе Стойчев.

„Хората не вярват на МВР, служителите не вярват на своите началници. Това блокира всякаква работа“, подчерта Радулов.

„МВР не се е справило. Това е поредният случай, който ще отиде в забвение. Системата трябва да работи в синхрон и в защита на националния интерес“, обобщи Стойчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7926 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.07 | 09:23

1
e kak nikoi ne se e opital mnogo vi molia parvo da izperat gashtite kazaha tce e luboven triagalnik no badete siguren versiata shte da e psihicno otklonenie

Добави коментар

Водещи новини