ГДБОП задържа 3-има “параноично мнителни” наркоразпространители (видео)

  • 30 май 2018 11:26

  • 6097
  • 0
ГДБОП задържа 3-има “параноично мнителни” наркоразпространители  (видео)
© Novini.bg

В Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство за организирана престъпна група. В хода на разследването е имало човек под прикритие. По време на поредната сделка служители на ГДБОП са задържали извършителите и са повдигнали обвинения за разпространение на високорискови наркотични вещества. Това заяви Лидия Манолова от криминалния отдел към Прокуратурата на брифинг на Специализираната прокуратура и ГДБОП във връзка с разбитата организирана престъпна група за разпространение на наркотици, задържана с голямо количество дрога.

Става дума за 3 килограма кокаин, задържани при опит за разпространение в село Левка, продажбата, на които би донесла печалба от 1 млн. лева.ю

Задържани са продавачите - трима души - двама, от които има предишни присъди, а единият е с чисто съдебно минало.

Припомняме, че три килограма висококачествен кокаин бяха открити в хода на операцията, проведена под наблюдението на Специализирана прокуратура.

„По делото са заложени СРС-та и е имало претърсване на жилищата и автомобилите на задържаните. Трима са привлечени като обвиняеми. С обвиненията е взета постоянна мярка за задържане“, каза още тя.

„Неутрализирана е престъпна група, поздравявам ГДБОП за професионалното разследване. Сделката е станала в района на Свиленград. Обвиняемите са от Свиленград и Ботевград. Престъпната група е действала от 2017 г.", каза още по темата прокурорът по делото Георги Мойсев. 

Зам.-шефът на ГДБОП Стефан Джолев заяви, че групата е била изклюително мобилна, като се е движела в цялата страна. Тримата са били параноично мнителни, непрекъснато са сменяли условията, затова е имало сериозен риск за провала на операцията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6097 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини