Група непълнолетни сви и блъсна кола

  • 16 май 2018 11:16

  • 3495
  • 0
Група непълнолетни сви и блъсна кола
© Булфото (Архив)

Група непълнолетни сви и клъсна кола. За случая съобщиха от ОДМВР-Враца.

На 15.05.2018г. в 06.20ч. в РУ-Роман е получено съобщение за катастрофирал автомобил на пътя между гр. Роман и с. Кунино. От извършената проверка на място е установено, че извън пътното платно е катастрофирал лек автомобил „Фолксваген Голф”, собственост на 70-годишен жител на гр. Роман.

Мъжът е намерен в жилището му и заявил пред полицейските служители, че колата е била паркирана на улица в гр. Роман и най-вероятно е противозаконно отнета от неизвестни лица. При оглед на мястото на катастрофата е установено, че една от вратите на автомобила е разбита и повредена ключалка. На около 200 метра от автомобила, в гориста местност е открита акумулаторната батерия на автомобила, оставена в тревата.

По данни на собственика, от автомобила е извършена и кражба на различни по вид вещи – дрехи, въжета, автоаптечка и др. След оперативно-следствени действия на служители на РУ Роман, е установено, че съпричастни към деянието са 5 непълнолетните лица от град Роман.

Лицата са разпитани в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, като са направили самопризнания за извършеното деяние.Те заявили, че откраднатите вещи и предмети от автомобила, предали на лицето Е.П./18г./ от гр. Роман.

В жилището на същото лице е извършено претърсване и полицейските служители са открили откраднатото.

Образувано е досъдебно производство.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3495 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини