Съдят измамници, обещали социални помощи на старица срещу 8 000 лева

  • 15 май 2018 13:13

  • 1012
  • 0
Съдят измамници, обещали социални помощи на старица срещу 8 000 лева
© Pixabay

43-годишен, криминално проявен мъж и негов съучастник ще отговарят пред закона за измама, съобщават от ОД на МВР-Перник.

Престъпното деяние е извършено в края на миналата година.

43-годишният А. Х. от Бургас действал заедно със своя съгражданин Е. Х., на 34 години при измамата на 86-годишна жена от град Перник.

Мъжете срещнали бабата в центъра на град Перник и я заговорили. А. Х. се представил за съученик на сина й, шеф в "Червения кръст" и обещал на жената съдействие за получаване на социални помощи и по-евтини лекарства. За целта обаче било необходимо да им даде сумата от 8000 лева, за да оправят документите.

Лековерната баба им повярвала и била откарана с автомобил от двамата измамници до клон на пернишка банка, откъдето изтеглила спестяванията си. Така двамата извършители на престъплението получили сумата от 8 000 лева.

Мъжете са привлечен като обвиняеми. А. Х. е криминално проявен, познат на органите на реда с множество извършени измами, кражби, грабеж, документно престъпление и излежава в момента ефективно наказание "Лишаване от свобода". Неговият съучастник е с чисто криминално минало. Наложена му е мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Последвайте канала на

Весела Найденова
1012 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини