Иззеха 700 литра контрабанден алкохол (снимки)

  • 03 май 2018 14:09

  • 1924
  • 0
Иззеха 700 литра контрабанден алкохол (снимки)
©

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София установиха и иззеха близо 700 литра контрабанден алкохол.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 2 май по обяд в хода на полицейската операция срещу съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол била извършена проверка на къща в Сливница.

На адреса полицаите установили нерегистриран по законоустановения ред казан за производство на високоградусов алкохол.

Униформените открили и иззели общо 503 литра жълтеникава течност с мирис на спирт без платен акциз, разпределена в пластмасови бутилки с различна вместимост.

Снимка: МВР

От митническите служители е съставен протокол от замерване на алкохолния градус на иззетото количество.

По случая е образувано досъдебно производство.

Собственикът на адреса е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура в Сливница.

В рамките на операцията служители на криминална и икономическа полиция в ОДМВР- София и РУ- Ботевград предприели проверка и на частен адрес в Ботевград, стопанисван от 34- годишен местен жител.

От избеното помещение те иззели 127 еднолитрови бутилки, пластмасова туба с вместимост 10 литра, десетлитрова бутилка, пълна с около три литра, пластмасов бидон с вместимост 40 литра- общо 190 литра алкохол без документ за платен акциз.

Разследването продължава под наблюдението на районната прокуратура в Ботевград.

Снимки: МВР

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1924 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини