Екоинспектори и полицаи в Пловдив проверяват за незаконни автоморги

  • 01 май 2018 09:46

  • 1043
  • 1
Екоинспектори и полицаи в Пловдив проверяват за незаконни автоморги
© pixabay.com

РИОСВ-Пловдив проверява за незаконни автоморги, съобщиха от пресцентъра на институцията.

При съвместна проверка екоинспектори и полицаи от II-ро РУ на МВР установили нерегламентирано разкомплектоване на автомобили в частен имот, намиращ се на околовръстния път на Пловдив, в индустриална зона "Запад". На място е констатирано, че в двор, стопанисван от физическо лице, ограден с телена ограда, се съхраняват 10-12 излезли от употреба моторни превозни средства, гуми, авточасти втора употреба, врати, брони и други пластмасови части. Пред оградата, в сервитута на пътя са паркирани още 12 автомобила.

На физическото лице са дадени предписания да не извършва дейности по разкомплектоване без издаден от директора на РИОСВ - Пловдив документ по реда на чл. 35 от Закона за управление на отпадъците, както и да се премахнат колите от територията на площадката и пред оградата, като се предадат на фирми, притежаващи разрешителни документи, съгласно Закона. За констатираните нередности от РИОСВ - Пловдив ще бъдат предприети административно-наказателни мерки.

През изминалия месец от съвместни проверки на експерти от РИОСВ - Пловдив и РУ - Карлово в с. Дъбене са констатирани нарушения за разкомплектоване на излезли от употреба автомобили без издадено от решение. Съставени са два 2 акта за административни нарушения на физическо лице и на фирма. Предвидената в Закона санкция при подобни нарушения за физическо лице е от 1 400 до 4 000 лева, а за юридическо - от 7 000 до 20 000 лева.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1043 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
юдея

2018.05.02 | 09:27

1
на соломон паси трабантчето ли е това?

Добави коментар

Водещи новини