Спипаха с дрога 18-годишен във Варна

  • 26 април 2018 14:56

  • 813
  • 0
Спипаха с дрога 18-годишен във Варна
© Pixabay

18-годишен е бил привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. С постановление на наблюдаващия делото прокурор от Окръжната прокуратура във Варна той е бил задържан за срок до 72 часа.

На 24 април, около 17:30 часа в кв. „Владиславово“ при полицейска проверка в него са намерени 26 пакетчета с кристално вещество. Експертна справка установила, че това е амфетамин с тегло 2,01 гр.

Така срещу младежа, който ще навърши пълнолетие през май, било образувано досъдебно производство за държане с цел разпространение на наркотици. От свидетелството за съдимост на обвиняемия става ясно, че той вече е осъждан за същото престъпление.

След като сключил споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, съдът му наложил наказание „Пробация“ за срок от 6 месеца и задължителна регистрация по настоящ адрес за същия срок. Срокът на наказанието му изтекъл на 10 март тази година.

Прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 18-годишния обвиняем, който е роден в Атина.

Престъплението, за което е повдигнато обвинение на младежа, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години. Според прокуратурата съществува реална опасност той да се укрие, както и да извърши друго престъпление.

Последвайте канала на

Десислава Станева
813 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини