Пиян и неправоспособен водач се заби в паркиран автомобил

  • 06 февруари 2012 11:03

  • 672
  • 0
Пиян и неправоспособен водач се заби в паркиран автомобил
©

В оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал от център 112, че на бул. "Велики Преслав" в град Шумен е възникнал пътен инцидент.

За изясняване на случая е изпратен полицейски екип. В хода на първоначалните мероприятия е установено, че лек автомобил " Фолксваген", с шуменска регистрация, управляван от 23-годишния Р.К. от град Шумен е ударил паркиран автомобил "Мазда", с транзитни регистрационни табели, който се придвижил и ударил паркиран пред него автомобил "Фолксваген Транспортер".

Р.К. не е представил свидетелство за управление на МПС, а при направените справки е установено, че е неправоспособен. С техническо средство е установено, че е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 2,32 ‰. Отказал е да даде кръвна проба за химичен анализ.

На основание чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР е задържан за срок от 24 часа. Образувано е незабавно производство.

През 2007 г. и 2011 г. е установяван да управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 1,2 ‰, за което с решения на Районен съд Шумен са му налагани наказания "пробация". През месец януари 2012 година е установяван да управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 1,2 ‰, за което срещу Р.К. е водено бързо производство.

Последвайте канала на

Весела Найденова
672 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини