Проговори окованата с белезници кметица на "Младост"

  • 17 април 2018 16:39

  • 42463
  • 79
Проговори окованата с белезници кметица на "Младост"
© Марин Маринов

Над четири часа продължиха процесуално-следствените действия пред Спортната палата в центъра на София след зрелищния арест на кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева.

След като часове наред стоя с белезници пред сградата до автомобила й, който беше обискиран, Иванчева се обърна към медиите с викове: "Пари няма, пари няма", предаде репортер на Novini.bg

Малко преди 18.00 часа полицията отведе Десислава Иванчева в Спортната палата. Паяк вдига колата на кметицата от бул. "Васил Левски", като преди това автомобилът бе запечатан.

Служителите на реда премахнаха сигналите ленти и хората вече могат да преминават нормално през тротоара на Спортната палата и подлеза до нея.

Припомняме, че по непотвърдена информация Десислава Иванчева е била хваната с подкуп от 70 000 евро, като според информацията това е била първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.

Междувременно във Фейсбук профила на Иванчева беше качен текст, в който се твърди, че арестът на кметицата на "Младост" е постановка.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

"Сготвена" ли беше Иванчева? Неудобна ли беше?“, „Няма ли вероятност да е "поръчана"? Всеки може да ти сложи в колата сак с пари и да те причака на пътя с полиция..“ – това са само част от коментарите в страницата на Десислава Иванчева, зелен и почтен кмет на „Младост“.

Как мислите? Не ви ли прилича на класически филмов сценарии за компрометиране на честен политик, който има куража и доблестта да се бори заедно с екипа си срещу всички „кротки и корумпирани управляващи?“ Ето днес още веднъж разбираме, че честните и почтени хора нямат място в управляващата ни шайка, наричащи себе си политици! Ако не си част от нея ти намират бързо и лесно „цаката“ – донос, куфарче в багажника и публичен арест.

Искаме категорично да заявим от името на ръководството на район „Младост“, по повод днешния показен арест на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева, че това е добре скалъпен поръчков сценарии, поради многото интереси на крупни инвеститори и олигарси, които не можаха да осъществят целите си. Ето така в държавата ни се решават проблемите с неудобните и честни хора, които защитават гражданите и се оборят с неправдите и законите, които обслужват шайка престъпници. Както е известно Иванчева спря десетки строежи в „Младост“ и спря плановете на инвеститори за милиони.

Питаме случайно ли е това показно задържане на кмета Иванчева, на ключово кръстовище в центъра на София, точно един ден преди насрочена пресконференция за обявяване на битката с нелепия параграф 28 от новия ЗУЗСО, който позволява да се отнема статута на конкретни имоти като „озеленени площи за широко обществено ползване“ и да се преотреждат за други дейности, които впоследствие да бъдат застрояване със жилищни или офисни сгради, при заобикаляне на закона.

Питаме защо година и половина ще отстоява интересите на обществото, ще я бутат в калта по разни строежи през нощта, ще спре десетки строежи и точно днес ще мине на страната на беззаконието, с което се бори ежедневно.
(публикувано от администратор)"

Последвайте канала на

Константин Тодоров
42463 79

Свързани новини

Коментари 79

Добави коментар

2018.04.26 | 07:45

79
Такива случаи на показни акции за назидание целят единствено да убият инициативността и вярата на българите в собствената им държава и като косвен ефект - все повече млади и кадърни хора да бягат в чужбина. Такава България й трябва на шайката за да продължи да яха народа.

2018.04.19 | 00:06

78
МАФИЯТА В ДЕЙСТВИЕ !!!!!!!
Митко

2018.04.19 | 00:05

77
гербаджийската мафия я поръча...софиянци трябва да застанат зад нея и да съборят герб от власт...и да припомня на всички, че Иванчева няма нищо общо с БСП, а е независим кандидат подкрепен от зелените, дсб и нормална държава

2018.04.19 | 00:05

76
Два са вариантите - или наистина е вземала подкуп, или, ако не е искала да разреши на строителната мафия да строи където си иска, да са й скроили номер. За съжаление едва ли ще разберем истината - все пак живеем в България и задкулисието е това което управлява, а не това което с

2018.04.19 | 00:05

75
Цялото обвинение ми се струва нагласено. Всъщност напълно вярвам че ако някъде се появи съвестен кмет, който пречи на вече установените от десетилетия корупционни схеми, той ще бъде сготвен по същия начин от задкулисието и мафията, която е на власт.
седесар

2018.04.19 | 00:05

74
сега ще говори на микрофоните на надзирателите в сливенския тая червена крадла
седесар

2018.04.18 | 22:15

73
поредния червен боклук изгоря - и така до края на света. Бий Бойко мръсната чума, бог да те поживи.
haha

2018.04.18 | 19:58

71
Spoko boiko skoro shte ymre ot rak ;)
седесар

2018.04.18 | 19:59

72
и преди 9-ти и след 10-ти все Гешев ги мори червените мърши - ха ха ха
Шмсщ

2018.04.18 | 19:58

70
Ако е така биха ти сложили по малко пари не 70000 €

2018.04.18 | 19:10

69
Отвъд океана вече не се интересуват от боковите изтривалки.

Добави коментар

Водещи новини