Свидетел на автобусната катастрофа: Автомобилите подминаваха, насила спряхме товарна кола!

  • 14 април 2018 12:25

  • 30220
  • 0
Свидетел на автобусната катастрофа: Автомобилите подминаваха, насила спряхме товарна кола!
© Булфото

Наложи се да излезем на магистралата и насила да спрем товарна кола, за да издърпаме колата, която бе под автобуса. Това разказва пред БТВ Николай Либезчийски за жестоката трагедия на „Тракия“ край Вакарел, при която загинаха шест човека.

Либезчийски е един от първите, които спират за да окажат помощ на пострадалите. Той е пътувал непосредствено след автобуса.

„Много хора подминаха автобусната катастрофа на магистрала "Тракия" вчера – разказва Либезчийски. - Спрях веднага, жена ми се обади на 112. Слязох от колата, видях, че под автобуса има друга кола – тази, която го е ударила.

Имаше хора, починали на място, бяха изпаднали от автобуса вдясно. Двигателите работеха, имаше теч на гориво. Счупихме предния прозорец, за да излизат хората. Намерихме шофьора, който също беше излязъл навън. Върна се да загаси двигателите, за да не стане пожар”.

По думите му е имало паника сред пътниците.

"Лошото е, че малко коли спират, много хора подминаха ситуацията. Малко се отзоваха, за да дадат първа помощ. Подмина ни дори кран, който искахме да спрем и викахме, а той можеше да повдигне автобуса, отдолу имаше заклещени хора. Наложи се да излезем на магистралата и насила да спрем товарна кола, за да издърпаме колата под автобуса”, разясни Либезчийски.

Той подчерта, че службите на място са реагирали адекватно и е създадена добра организация.

Последвайте канала на

Весела Найденова
30220 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини