Неизвестен разля голямо количество живак на пътя в село Хърлец

  • 11 април 2018 08:58

  • 2504
  • 2
Неизвестен разля голямо количество живак на пътя в село Хърлец
©

Неизвестно лице е заляло път в село Хърлец с вещество, наподобяващо живак. Жители веднага сигнализирали до всички институции.

Инцидентът е станал преди около две седмици, съобщава BulNews.bg.

Хората от селото обяснили на експертите, че по тротоара и по пътното платно на ул. „Александър Стамболийски“ №32 в селото има разлив на живак. Информацията веднага е била подадена до полицията в Козлодуй, районната служба по пожарна безопасност и защита на населението, общината и екоинспекторите от Враца. Службите извършили проверка на посоченото място и установили, че тротоарът и пътят са залети с опасното вещество.

Представители на полицията в Козлодуй отцепили района около разлива, а огнеборците събрали живака в буркани с помощта на сяра. Те веднага били отнесени на съхранение в регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Враца до предаването им за обезвреждане на фирма, притежаваща необходимите документи.

Към момента на проверката произходът на веществото и неговият собственик не били установени, допълват от екоинспекцията във Враца.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2504 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.11 | 18:02

2
проверете за някой фалирал производител на живачни термометри...

2018.04.11 | 18:01

1
putin e bil. Trqbva da se izgonqt ruski diplomati oshte sega.

Добави коментар

Водещи новини