Двама задържани за наркотици в Силистра

  • 10 април 2018 11:24

  • 2231
  • 0
Двама задържани за наркотици в Силистра
©

Двама обвиняеми, произвеждали, държали и разпространявали наркотици, са в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по искане на Окръжната прокуратура в Силистра
31-годишният Неделчо Н. и съучастникът му – 28-годишният Красимир Д., са задържани с определение на Силистренския окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура в града.


Двамата мъже са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за държане на канабис и разпространение и производство на амфетамини в лаборатория в силистренското село Айдемир.

Лабораторията е разкрита след специализирана полицейска операция, проведена на 5 април тази година. При нея са иззети общо 60 грама амфетамини, произведени от двамата обвиняеми, и още 40 грама канабис. В същото време в Стара Загора е задържана пратка с амфетамин, произведен от лабораторията в Айдемир. Срещу получателите там е образувано друго досъдебно производство.

31-годишният Неделчо Н. е извършил престъплението по член 354а, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от НК, в което го обвинява Окръжната прокуратура в Силистра, в изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване от затвора по ефективна присъда за същото престъпление.

Продължават процесуално-следствените действия по разкритата лаборатория за амфетамини в село Айдемир под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
2231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини