Пловдивската полиция с безпрецедентни мерки за Великден

  • 05 април 2018 15:40

  • 1647
  • 0
Пловдивската полиция с безпрецедентни мерки за Великден
© Пресцентър МВР

Полицията в Пловдив взема безпрецедентни мерки за опазване на обществения ред и охрана по време на празничните дни за Великден.

За това ще бъде ангажиран целят състав на ОД на МВР - Пловдив, като в подкрепа на Охранителна полиция ще се включат и колегите им от криминална и икономическа. Това каза директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. По думите му служители на реда ще има във всеки един храм - параклис, църква, манастир, където ще има празнични служби и много хора, спецчасти и жандармерия ще дежурят и в малките населени места.

По магистралата и пътищата на Пловдивска област ще бъде разпределен целият ресурс на КАТ и по думите му всеки, който си позволи да не спазва правилата за движение ще бъде санкциониран. Спецполицаите от "Сигма" ще патрулират по най-натоварените трасета, сред които по традиция е пътят Пловдив - Асеновград - Бачковския манастир. Служителите на реда ще бъдат безкомпромисни и към останалите участници в движението - пешеходци, велосипедисти, мотористи, които по думите на Ботьо Гиргинов от КАТ "също натоварват трафика и създават рискови ситуации".

Допълнително полицаи са ангажирани и за охрана на обществения ред във връзка с мача Ботев-Пловдив - Левски, който ще се играе на стадиона в кв. "Коматево". От полицията отправят апел към гражданите да не обявяват през социалните мрежи къде ще пътуват и къде се намират, за да не "доставят" информация на криминалния контингент.

По линия на противопожарната охрана са извършени 140 проверки на църкви и манастири, акцент на които е било създаването на условия за успешна евакуация при нужда. На Бачковския манастир, от 7 до 9 април, на място ще има дежурен противопожарен автомобил с екип.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1647 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини