Служители на "Гражданска защита" са пострадали при катастрофата с автобуса

  • 04 февруари 2012 11:08

  • 1543
  • 0
Служители на "Гражданска защита" са пострадали при катастрофата с автобуса
©

Двама служители на ОУ ПБЗН-Пловдив пострадаха при пътния инцидент тази сутрин на пътя Труд-Граф Игнатиево.

В 05.30 часа е бил получен сигнал, че в района на метанстанцията е закъсал лек автомобил „Мерцедес”, паднал в крайпътната канавка. На място пристигнал лек автомобил с екип на ОУ ПБЗН за оказване на съдействие на катастрофиралата кола. По време на спасителната операция в района на инцидента навлязъл автобус „Сетра” , пътуващ от Старосел към Пловдив с 8 пътници.

По първоначални данни водачът на автобуса – И.П./ 46 г./, въпреки гъстата мъгла видял сигнализиращия за аварията полицейски патрулен автомобил на РУП-Труд, както и пуснатите аварийни и къси светлини на колата на спасителния екип и се опитал да намали скоростта и да заобиколи намиращия се в неговата лента служебен автомобил.

Но заради заледен участък от пътя загубил контрол над возилото и челно се ударил в колата на спасителния екип. Двамата служители на "Гражданска защита" – Д.Т./ 40 г./ и Н.Д./ 45 г. /, в този момент били зад автомобила си и са били ударени от него.

Пострадалите са откарани в болница в Пловдив за наблюдение. Заради инцидента движението на автомобили в участъка на катастрофата беше спряно за около два часа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1543 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини