Ще гледат със скенер изгорелия блок в Сандански

  • 02 април 2018 21:35

  • 1951
  • 0
Ще гледат със скенер изгорелия блок в Сандански
© Булфото (Архив)

Комисия от експерти днес направи първи оглед и изготви предварителен доклад за състоянието на изгорялата в събота през нощта жилищна сграда в Сандански, съобщи за БТА кметът на Сандански Кирил Котев.

По думите му изтеклата в медиите информация, че сградата е опасна не отговаря на истината.

"Тя остава годна, може да бъдат дадени предписания за определени конструктивни укрепвания. Предстои в следващите дни да бъде извършена нова експертиза със скенер на конструкцията на сградата. Дотогава собствениците на апартаменти няма да бъдат допускани да влизат в сградата. От наша страна живеещите са получили съдействие, по-голяма част от тях имат други жилища или са настанени при роднини и приятели" каза още Котев.

Жилищната кооперация изгоря след палеж на магазина за козметика и перилни препарати, разположен на партера, откъдето тръгна огънят и нанесе сериозни щети по етажите над него.

"Случаят се наблюдава от Окръжна прокуратура-Благоевград. Образувано е наказателно производство. Работи се основно по две версии, като едната от тях е за умишлен палеж и се работи за установяване на извършителите", каза прокурор Ивайло Филипов от Окръжна прокуратура Благоевград.

Последвайте канала на

БТА
1951 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини