Хванаха българи да крадат жп релси в Солун

  • 03 февруари 2012 13:08

  • 1991
  • 0
Хванаха българи да крадат жп релси в Солун
© Булфото

Десет българи на възраст между 22 и 53 г. били заловени в Солун при опит за кражба на стари жп релси, съобщи онлайн изданието GRreporter.

Нашенците били спипани от патрулиращи полицаи, докато товарели в лек автомобил металите, събрани в складове на гръцката жп компания ОСЕ. Там неизползваните жп линии били оставени на съхранение.

В момента българите очакват да им бъде повдигнато обвинение.

“Нямаме информация дали заловените имат криминални досиета в България. Това е първото им нарушение на гръцка земя”, заявила говорителката на полицията в Солун.

За подобен вид кражби гръцкият закон предвижда наказание от 10 дни до 5 години лишаване от свобода според тежестта на нарушението.

Съдът в Солун може да прояви великодушие към българите и да им даде по-лека присъда, тъй като те не са оказали съпротива при задържането и не са причинили телесни повреди на органите на властта, смята говорителката.

Петима гърци пък бяха задържани, докато опитвали да срежат с горелка рамка от сграда на местна банка. По този начин те задигнали общо 6 т метал, който продавали на фабрика за преработка на вторични суровини. Собственикът на фабриката също е арестуван.

Последвайте канала на

1991 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини